Aandacht voor slaapapneu in UMCG

GRONINGEN

De ApneuVereniging heeft voor maandag 13 maart een bijeenkomst in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) georganiseerd. Deze bijeenkomst is zowel bedoeld voor leden van de ApneuVereniging als voor mensen met slaapapneu en overige belangstellenden.

Prof. dr. Peter J. Wijkstra van het UMCG vertelt in deze bijeenkomst over slaapapneu bij hartfalen. Dr. Marijke C.M. Gordijn van Chrono@Work legt uit waarom we de ‘zomertijd’ niet moeten willen.

Vage klachten

Veel mensen lopen rond met vage klachten, zijn snel vermoeid, voelen zich niet lekker en zijn prikkelbaar. Geleidelijk kunnen die klachten erger worden. Een bezoek aan de huisarts komt dichterbij, maar omdat de klachten zich vaak geleidelijk ontwikkelen wordt dit vaak lange tijd uitgesteld.

Slaapapneu Syndroom

Deze klachten kunnen horen bij het Slaapapneu Syndroom. De algemene symptomen zijn: de patiënt snurkt niet alleen zwaar, maar stopt tijdens de slaap herhaaldelijk met ademhalen zonder wakker te worden. De patiënt merkt er zelf niets van, maar de partner vaak wel. De bijeenkomst, die plaatsvindt in de Ronde Zaal op de eerste verdieping, begint om 19.30 uur. Aanmelden: 050-7852820 (Kees de Ridder) of deridder@apneuvereniging.nl.

Auteur

Marc Jansen