Alternatief verkiezingsdebat bij Noorderpoort

GRONINGEN

Bij Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn aan de Verlengde Visserstraat 20 in Groningen wordt maandag 6 maart een alternatief verkiezingsdebat gehouden. Doel is jongeren aan te sporen te stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart.

Studenten van Noorderpoort, waaronder studenten Loopbaan & Burgerschap en leden van de Centrale Studentenraad van Noorderpoort, spelen een belangrijke rol in het debat. Zij gaan in gesprek met William Moorlag (PvdA), Stieneke de Graaf (CU) en Antje Diertens (D66). De politici zullen thema's aan de studenten voorleggen die voor jongeren relevant zijn. Het doel is om de studenten kennis te laten maken met politiek, zodat ze kunnen ontdekken welke partij het beste bij hun overtuigingen en idealen past.

Maatschappelijke betrokkenheid

Noorderpoort zet met dit debat in op maatschappelijke betrokkenheid. "Wij vinden het belangrijk dat onze studenten hun verantwoordelijkheid nemen en op 15 maart naar de stembus gaan", stelt Wim van de Pol van het College van Bestuur van Noorderpoort en mede-initiatiefnemer van het alternatieve verkiezingsdebat. Het debat wordt geleid door Bram Douwes.

Auteur

Marc Jansen