NK Wintertriathlon 2017 in Groningen

GRONINGEN

In en rondom Sportcentrum Kardinge in Groningen wordt zondag 5 maart het NK Wintertriathlon 2017 gehouden.

De wintertriathlon bestaat uit drie disciplines. Er wordt achtereenvolgens gelopen, gefietst en geschaatst. Bij de opgang naar Kardinge bevindt zich de wisselzone, waar deelnemers na elke discipline terugkomen om van materiaal te wisselen.

200 triatleten

In totaal verschijnen ruim 200 triatleten - verdeeld over de categorieën Overall, Jeugd, Junioren, Neosenioren en Masters - aan de start. Om 11.15 uur gaat de sprintafstand van start, vervolgens worden om 12.50 uur, 13.00 uur, 13.05 en 13.15 uur respectievelijk de jeugd-, kwart-, kind- en estafetteserie weggeschoten. De organisatie is in handen van Stichting Wintertriathlon Groningen.

Auteur

Marc Jansen