De Jeugd van Tegenwoordig per helikopter naar Bevrijdingsfestival Groningen

GRONINGEN

De Jeugd van Tegenwoordig is bevestigd voor Bevrijdingsfestival Groningen als Ambassadeur van de Vrijheid. Willie Wartaal, Vjeze Fur, Faberyayo en Bas Bron landen 5 mei met een helikopter in het Stadspark. Het hiphopcollectief opent het Bevrijdingsfestival met een optreden op Main Stage.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft De Jeugd van Tegenwoordig, Broederliefde en De Staat dit jaar gevraagd de rol van Ambassadeur van de Vrijheid op zich nemen. Zij reizen in helikopters van het Ministerie van Defensie langs de 14 Bevrijdingsfestivals. Samen met het publiek staan zij stil bij en vieren zij de vrijheid. 4 en 5 mei zijn voor de Ambassadeurs 2 belangrijke dagen. De betekenis van vrijheid is voor iedereen anders, maar voor de Ambassadeurs staat één ding vast: vrijheid is niet vanzelfsprekend. Vjeze Fur: “Vrijheid is een moeilijk en groot thema. Daarom vind ik het heel belangrijk dat we Ambassadeurs zijn. Om er – ook al is het maar een klein beetje – invulling aan te geven.”

De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig brak in 2005 door met Watskeburt?!, wat behalve een monsterhit ook een nieuwe toevoeging aan het woordenboek opleverde. 5 platen verder is de groep niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Momenteel staan de mannen in het theater met 'Watskeburt?! – de musical', een anarchistisch hiphopsprookje voor volwassenen.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/rjER3EX948w

Bevrijdingsfestival Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia. Eerder werden onder meer Tom Odell, Chef’Special, Kraantje Pappie, Lil’ Kleine en Donnie aangekondigd. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds.

Auteur

Marc Jansen