Gerard Kemkers lost startschot zestiende Nacht van Groningen

GRONINGEN

De tegenwoordig aan FC Groningen verbonden oud-schaatscoach Gerard Kemkers geeft zaterdagavond 4 maart het startschot voor zestiende editie van de Nacht van Groningen.

Op dit moment hebben zich ruim 1600 mensen ingeschreven voor dit hardloopevenement met start en finish op de Ossenmarkt in Groningen. Daarmee lijkt de keuze van de organisator om eerder in het jaar - het evenement vond voorheen in mei plaats - en daardoor volledig in het donker te lopen een juiste. De Nacht van Groningen gaat om 20.30 uur van start met de halve marathon en de 10 Engelse Mijl. Daarna volgt om 20.40 uur de 5 kilometer en om 20.50 uur is de start van de 10 kilometerloop.

NCFS

Voorafgaand aan de start wordt een cheque overhandigd aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS), het aan de Nacht van Groningen verbonden goede doel. De NCFS zet zich in voor een beter en langer leven voor kinderen en volwassenen met CF (taaislijmziekte) in Nederland.

Inschrijven

Late beslissers kunnen zich nog steeds inschrijven voor deelname. De 10 Engelse Mijl en de halve marathon zijn weliswaar uitverkocht, maar voor de 5 en de 10 kilometer zijn nog startbewijzen beschikbaar. Inschrijven kan via: www.nachtvangroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen