Rock Against Rascism in Simplon in Groningen

GRONINGEN

In Simplon in Groningen staat vrijdag 10 maart 'Rock Against Racism' geprogrammeerd.

Met liveoptredens van de muzikale acts Tribute to Rico, Jooz, Batatuke en The Recipees, de spoken word-artiesten Ingrid Oomen, Mauricio Plat, Joost Lancee en Henk Zeeven, en DJ Antipanda. Sherlock Telgt host de avond.

Tegenreactie

'Rock Against Racism' is een beweging eind jaren '70 in Engeland ontstaan als een tegenreactie op extreemrechtse tendensen. De initiatiefnemers Marjan Feith en Obed Brinkman willen deze beweging in samenwerking met Simplon nieuw leven inblazen in Groningen. "Racisme (en fascisme) is van alle tijden en we moeten een tegengeluid blijven laten horen en ons blijven organiseren, zeker nu populistisch en extreemrechts gedachtegoed wereldwijd terrein wint. En wat is beter geschikt voor een tegengeluid dan muziek?", stellen de initiatiefnemers. Aanvang: 21.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen