Groninger première ‘The Happiest Day in the Life of Olli Mäki’ in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 11 en maandag 13 maart de Finse biopic ‘The Happiest Day in the Life of Olli Mäki’ vertoond. Deze film van Juho Kuosmanen was nooit eerder in Groningen te zien.

‘The Happiest Day in the Life of Olli Mäki’ gaat over de beroemdste bokser die Finland ooit gekend heeft. De in zwart-wit geschoten film speelt in 1962. De 25-jarige bokser Olli Mäki traint voor de wedstrijd van zijn leven: het wereldkampioenschap. Het is de eerste keer ooit dat een Fin de finale heeft behaald, waardoor de bescheiden Olli plotseling in het middelpunt van de belangstelling staat. Hij voelt de druk van zijn ambitieuze coach, de media en het hele land dat uitkijkt naar zijn overwinning. En dan wordt Mäki ook nog eens zó verliefd op dorpslerares Raija dat hij nauwelijks aan iets anders kan denken. De Fins gesproken, Nederlands ondertitelde film begint (beide keren) om 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen