Jubileumconcert Afrikaanse highlife-band Hello Hello

GRONINGEN

De Afrikaanse highlife-band Hello Hello uit Groningen bestaat 25 jaar. De formatie viert dit zaterdag 11 maart met een jubileumconcert in De Silo in Groningen.

Hello Hello werd 25 jaar geleden opgericht door de uit Mali afkomstige Abou Camara, de Ghanees Sly Eddepolo en Stiggelbout Slagwerk-eigenaar Jaap Stiggelbout. Het speelplezier stond voor hen voorop. Door Eddepolo samengevat in de slogan: 'Just for hello hello'. Even dag zeggen, lol maken en geen gedoe. Camara, Eddepolo en Stiggelbout strikten Henk van de Burgt als bassist, waarna Ras Kollinx en George Amofa korte tijd later werden vastgelegd als respectievelijk percussionist en drummer.

Ghanese highlife

De band maakt swingende Afrikaanse muziek, met de nadruk op Ghanese highlife. Kenmerkend is verder dat de bandleden altijd open staan voor spontane bijdragen van andere muzikanten. Muzikanten als Zoumana Diarra, Idrissa Magassa, Eric Cheu Choi, Basile, Keith Williams en Elijah liften dan ook regelmatig mee. De band bracht 2 albums uit: 'Better than nothing' (cassette) en 'Zo jij bedoel' (cd).

Wisselende bezetting

Hello Hello heeft door de jaren heen veel wisselende bezettingen gehad. Sinds enkele jaren is er een vaste kern van zeer ervaren muzikanten die hun sporen hebben verdiend bij onder andere Benkadi, Los Bomberos en Deco Deco. De band bestaat momenteel uit Sly Eddepolo (zang en percussie), Ras Kollinx (zang en percussie), Jaap Stiggelbout (gitaar), George Amofa (drums), Richard Has (basgitaar), Bas Blanken (gitaar) en Mamour Seck (percussie). Abou Camara en Henk van de Burgt zijn geruime tijd geleden overleden. Het jubileumconcert in De Silo begint om 21.00 uur. Entree: 5 euro.

Auteur

Marc Jansen