Meesterviolist Gidon Kremer naar De Oosterpoort in Groningen

GRONINGEN

De Letse violist Gidon Kremer is 27 februari 70 jaar geworden. Hij viert dat zaterdag 11 maart met een concert  in De Oosterpoort Groningen. Vergezeld door zijn eigen orkest Kremerata Baltica presenteert Kremer in dit concert werken van Schubert, Haydn, Schnittke en Piazzolla.

Gidon Kremer is een van de beroemdste violisten ter wereld. Hij werkte samen met ’s werelds allergrootste dirigenten, werd overladen met prijzen en is oprichter van Kremerata Baltica, dat in 20 jaar tijd is uitgegroeid tot een fenomenaal orkest. Kremer viert zijn zeventigste verjaardag met een aantal jonge stersolisten als ‘special guests’ - Clara-Jumi Kang (viool), Pablo Ferrandez (cello) en Andrei Pushkarev (percussie) - en een afwisselend programma op de lessenaars.  Met werk van Haydn, Piazzolla, Schubert, Schnittke en Pelecis.

Wereldsterren

Het concert maakt deel uit van de serie 'Wereldsterren',  waarmee de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald. Het concert begint om 20.15 uur. Meer informatie: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen