Informatieve bijeenkomst in Treslinghuis over eenzaamheid

GRONINGEN

Zorgplatform D66 Groningen heeft een informatieve bijeenkomst over eenzaamheid georganiseerd. Deze bijeenkomst vindt dinsdag 14 maart plaats in het Treslinghuis in Groningen.

Humanitas Groningen zet kort uiteen hoe zij samen met andere partijen de krachten gaat bundelen voor een duurzame aanpak van eenzaamheid in Groningen.

Empowerment

Ook Anja Machielse, bijzonder hoogleraar 'Empowerment van Kwetsbare Ouderen' aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, geeft een lezing. Machielse heeft onderzoek gedaan naar de oorzaken van sociale isolatie, hoe sociale betrokkenheid gestimuleerd kan worden en welke rol overheden en hulpverleners daarbij hebben.

Burgerinitiatieven

Verder zullen enkele burgerinitiatieven op het gebied van sociale betrokkenheid een pitch houden. De bijeenkomst wordt afgesloten met een paneldiscussie met onder meer D66-raadslid Wieke Paulusma. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden: ZorgplatformD66@gmail.com.

Auteur

Marc Jansen