Nacht van de Zorg bij Dialyse Centrum Groningen

GRONINGEN

Dialyse Centrum Groningen (DCG) heeft voor dinsdag 14 maart de Nacht van de Zorg georganiseerd. Het DCG wil met deze activiteit, georganiseerd in het kader van de Week van Zorg en Welzijn, meer bekendheid geven aan de voordelen van nachtelijke dialyse.

Belangstellenden kunnen in de Nacht van de Zorg (20.00 - 22.00 uur) meer te weten komen over nachtelijke dialysebehandelingen. Een verpleegkundige vertelt kort wat een chronische nierziekte betekent voor de patiënt en hoe dialyse werkt. Daarna maken de bezoekers in kleine groepen een rondleiding met korte sessies in het gebouw. Tijdens iedere sessie kunnen ze in gesprek met medewerkers en patiënten over nachtelijke thuishemodialyse, buikspoeling en centrumdialyse. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.dcg.nl/nachtvandezorg.

Nachtelijke dialyse

Wanneer patiënten ’s nachts dialyseren, heeft de machine meer tijd om de afvalstoffen uit het bloed te halen. Daardoor voelen de patiënten zich fysiek meestal beter. Daarnaast heeft deze groep patiënten overdag meer tijd om het leven te leiden, zoals ze dat zelf graag willen. DCG sluit met de nachtelijke behandelingen aan op het leven van de patiënt.

Speeddate

Zorgprofessionals kunnen 14 maart in de middaguren voor een speeddate terecht in het DCG. Meer informatie hierover op www.dcg.nl/speeddate.

Auteur

Marc Jansen