Première nieuwe film Schaftkip Films in Pathé

GRONINGEN

In bioscoop Pathé in Groningen gaat zondag 12 maart de nieuwe speelfilm 'Morf' van Schaftkip Films in première.

'Morf' is de negende speelfilm van het Groninger productiehuis. De regie is dit keer weer in handen van Rene Houwen. Hij regisseerde eerder de films 'Heroin' (2013) en 'De Ketelmannen'(2015). De hoofdrol is voor Jurgen Veenstra, die eerder te zien was in de film 'Prooidieren' (2010). Verder is een voorname rol weggelegd voor debutant Roelf Eissens.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_69180" align="aligncenter" width="510"]Jurgen Veenstra speelt Morf. Foto: Schaftkip Films Jurgen Veenstra speelt Morf. Foto: Schaftkip Films[/caption] De film is in Groningen opgenomen, onder meer op het Suikerunieterrein, in het Betonbos, op het Gideonterrein en op het terrein van de voormalige bandenfabriek Cova aan het Damsterdiep.

Morf

De film gaat over een Groninger rockband geformeerd rond zanger Morf. De band begint na ruim 25 jaar langzaam uit elkaar te vallen. Het ooit zo begeerde succes is uitgebleven. Morf heeft echter een andere missie. Het stormt in zijn hoofd. Hij is overtuigd van zijn 'hogere' opdracht en laat zijn band radeloos achter. Maar hij is niet alleen... De rollen van de bandleden worden gespeeld door echte Groninger muzikante: Saro Paradiso, Adam Wachters, Ruud Slingerland en Manfred de Roos. De première is om 16.30 uur. Crew en cast zijn aanwezig. Na de vertoning van de film vindt een korte Q&A plaats in de foyer.

Auteur

Marc Jansen