Politici ontmoeten doven en slechthorenden bij De Noorderbrug

GRONINGEN

Het Talentencentrum voor Doven en Slechthorenden van De Noorderbrug in Groningen is maandag 6 maart vanaf 14.00 uur toneel van een ontmoeting tussen doven en slechthorenden enerzijds en vertegenwoordigers van de politieke partijen 50 Plus, CDA, D66, GroenLinks, SP en PvdA anderzijds.

Mensen met een beperking moeten op alle gebieden volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Dat bepaalt het 'Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap' (CRPD) dat sinds juli 2016 ook in Nederland van kracht is.

Programma's toegankelijk voor mensen met beperking

Meedoen betekent ook dat politieke partijen hun verkiezingsprogramma’s toegankelijk maken voor mensen met een beperking. Het is immers een hele klus om alles te begrijpen en te volgen. Zeker als je doof of slechthorend bent. Reden voor medewerkers van De Noorderbrug om, in samenwerking met Stichting Clubhuis voor Doven, een ontmoeting te organiseren. Uiteraard in aanwezigheid van een tolk.

Politici

De deelnemende politici zijn: Johan ten Hoove (50 Plus), Robert de Wit (CDA), Wieke Paulusma (D66), Petra Brouwer (GroenLinks), Rosita van Gijlswijk (SP) en Krista Boogard (PvdA).

Auteur

Marc Jansen