Weekendworkshop 'Slapstick' bij VRIJDAG in Groningen

GRONINGEN

Bij VRIJDAG in Groningen staat zaterdag 11 en zondag 12 maart een weekendworkshop 'Slapstick' geprogrammeerd. Deze workshop wordt gegeven door theatermaker Taco van Dijk, medeoprichter van de Groninger theatergroep De Jongens.

Uitglijden over een bananenschil, je hoofd stoten aan een openslaande deur of een taart in je gezicht. Het zijn klassieke voorbeelden van slapstick. In de workshop 'Slapstick' leren de deelnemers hoe ze dit soort klappen uitdelen en incasseren. Ze krijgen inzicht in de edele kunst der timing en leren hoe ze een scene opdelen in stappen en welke daarbij belangrijk zijn. De workshop wordt afgesloten met een presentatie aan elkaar en aan iedereen die wil komen kijken.

Taco van Dijk

Docent Taco van Dijk (1981) begon op zijn twaalfde bij de vooropleiding theater De Noorderlingen en richtte in 2003 een eigen theatergroep op waarmee hij een totaal eigenzinnige en nieuwe theatervorm creëerde. Terugkerend element in al zijn voorstellingen is slapstick. Fysieke humor van grof tot verfijnd, van het betere gooi- en smijtwerk tot en met het werken op de millimeter. De workshop duurt zowel zaterdag als zondag van11.00 tot 16.00 uur. Aanmelden: bijvrijdag.nl.

Auteur

Marc Jansen