Wijkinformatiemarkt in Het Dok in Lewenborg

GRONINGEN

In Het Dok in de wijk Lewenborg in Groningen wordt woensdag 8 maart een wijkinformatiemarkt gehouden. Deze markt vindt plaats in het kader van de gemeentelijke campagne 'Lang zult u wonen'.

De meerjarige campagne ' Lang zult u wonen campagne' is erop gericht om ouderen zo lang mogelijk veilig en comfortabel in hun eigen huis te laten wonen. De aanpak is gebaseerd op positieve ervaringen in andere gemeenten.

Wijkinformatiemarkt

Onderdeel van de campagne is een reeks van 11 wijkinformatiemarken. De wijkinformatiemarkt op 8 maart is de vierde in deze reeks. Op de markt in Het Dok worden ouderen door adviseurs van 'Lang zult u wonen' en het WIJ-team geïnformeerd over hoe zij hun huis veiliger, comfortabeler en levensloopbestendig kunnen maken. Lokale bedrijven - zoals een installateur, een aannemer en leveranciers demonstreren producten; van post-opvangbakje tot inloopdouche en alles op het gebied van huisautomatisering. Bezoekers kunnen deze producten ook uitproberen. Bovendien is er aandacht voor het wonen met (beginnende) dementie en worden workshops gegeven.

Gratis advies aan huis

Naast de wijkinformatiemarkten gaat de gemeente huiseigenaren ook met informatie en persoonlijk advies stimuleren hun woning zodanig aan te passen dat ze er lang kunnen blijven wonen. Voor gratis advies aan huis kan een afspraak met een adviseur worden gemaakt via langzultuwonen.nl/groningen. De wijkinformatiemarkt in Het Dok duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Auteur

Marc Jansen