Experience Groningen 2017 wil ‘internationals’ vertrouwd maken met Groningen

GRONINGEN

Wethouder Paul de Rook van Groningen trapt vrijdag 10 maart om 11.00 uur het evenement Experience Groningen af. Deze (feestelijke) aftrap is in De Oosterpoort in Groningen.

Experience Groningen is een 2-daags evenement dat internationale studenten op een speelse manier laat kennismaken met de stad en provincie. Het evenement is een initiatief van Het Akkoord van Groningen, het samenwerkingsverband van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzenhogeschool met de stad en de provincie Groningen. Het aantal buitenlandse studenten in Groningen neemt steeds meer toe. Experience Groningen wil hen vertrouwd maken met de voorzieningen buiten het studentenbestaan en hen integreren in het Groninger leven. Ook koppelt het evenement internationaal talent aan het Groninger bedrijfsleven.

Derde editie

De derde editie van Experience Groningen brengt in Groningen studerende buitenlandse studenten in contact met wat Groningen te bieden heeft op het gebied van sport, cultuur, bedrijfsleven en wetenschap. Na een Groninger lunch, volgend op openingshandeling van De Rook, fietsen de studenten groepsgewijs de stad in naar locaties als NNT, Groninger Museum, Gasterra, Kardinge en FC Groningen. ’s Avonds is er film in het Groninger Forum. Zaterdag volgt een bustocht door de provincie, langs onder meer Bourtange, Hooghoudt en zeehondencrèche Pieterburen.

Groningse pot

Eén van de hoogtepunten is Meet&Eat, waarbij Stadjers op de vrijdagavond thuis koken voor de internationale studenten. Dit programmaonderdeel wordt door zowel de deelnemende stadsbewoners als door de studenten hoog gewaardeerd. Stadjers zijn vrij om te koken wat ze willen, al wordt Groningse of Hollandse pot op prijs gesteld. Zaterdag wordt afgesloten met een borrel in The Big Building en een eindfeest in het News Café.

Auteur

Marc Jansen