Noordelijk Zorgdebat met kandidaat-Kamerleden in UMCG

GRONINGEN

In het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wordt maandag 13 maart het Noordelijk Zorgdebat gehouden. Noordelijke kandidaat-Kamerleden gaan hierin op uitnodiging van het UMCG in debat over healthy ageing, preventie en de ouderenzorg in de regio.

Het Noordelijk Zorgdebat begint met een korte inleiding van Jos Aartsen. Hij geeft hierin de visie van het UMCG op healthy ageing, preventie en ouderenzorg.

Stellingen Franke en De Rooij

Aansluitend debatteren kandidaat-Kamerleden over stellingen van geneticus Lude Franke en hoogleraar ouderengeneeskunde Sophia de Rooij.  Hoe belangrijk vinden de verschillende partijen preventie van ziekten, en wie is daar volgens hen verantwoordelijk voor? En hoe ziet de toekomst van de ouderenzorg eruit in tijden van krimp, vergrijzing, innovaties en het feit dat mensen steeds vaker meerdere ziektes hebben? De deelnemende kandidaat-Kamerleden zijn:
  • Arno Rutte #20 VVD
  • William Moorlag #9PvdA
  • Agnes Mulder #13 CDA
  • Antje Diertjens #18 D66
  • Sandra Beckerman #6 SP
  • Stieneke van der Graaf #6 ChristenUnie
  • Theun Wiersma #11 50plus
  • Kirsten de Wrede #25 Partij voor de Dieren
Het Noordelijk Zorgdebat, dat plaatsvindt in de Blauwe Zaal van het UMCG, duurt van 12.00 tot 13.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen