Wonen&Co de beurs is beurs met bravoure

GRONINGEN

Wonen&Co de beurs 2017 staat garant voor kilo’s wooninspiratie en een flinke portie lef. ‘Lef’ is niet voor niets het thema van de twaalfde woonbeurs.

Van donderdag 16 tot en met zondag 20 maart geeft Wonen&Co het voorjaar een flinke kickstart op het grootste woonevenement van Noord-Nederland. Grote en opkomende namen uit de Noord-Nederlandse woonwereld verzamelen zich vier dagen onder het dak van MartiniPlaza in Groningen. De woonbeurs is opnieuw uitverkocht met ruim tweehonderd specialisten en wordt jaarlijks door ongeveer 45.000 liefhebbers bezocht.

Groot op interieurgebied

Hij lijkt uit een Hollands sprookje weggelopen: de metershoge ophaalbrug. Via de brug wandel je de Delftsblauwe huisjes binnen. De huisjes sieren al ruim zestig jaar menig vensterbank, nachtkastje en keukenraam. Wonen&Co de beurs komt met een levensgrote variant. In de huisjes spot je drie stijlen: Raw, Puurdesign en Scandinavisch. Na de Delftse stad ben je een paar stappen verwijderd van het designproject ‘Neerlands Trots’. Nooit eerder stonden de grote designjongens in MartiniPlaza, tot nu. Leolux, Havee, Interstar, Gelderland, Pilat&Pilat, Label en bert plantegie komen met de laatste primeurs rechtstreeks vanuit de gerenommeerde beurs imm cologne in Keulen.

Inspiratie

Wonen&Co slaat de handen ineen met populaire bloggers, trendwatchers en andere woonjunkies. In het Adviescafé worden gratis één-op-één adviezen door specialisten gegeven. In het Leslokaal gaat Wonen&Co voor de klassikale versie. Hier moet je zijn voor trendpresentaties van hippe woonbloggers als Annemarie Poorter, Carolien Manning en Marije Develing. Ook Lisa Brandsma, bekend van Dromhüs en Interior Junkie, maakt hier haar opwachting. Esther Bolt, het bekendste gezicht uit de Wonen&Co, geeft op vrijdag bloemstijldemo’s.

Openingstijden

Donderdag 16 en vrijdag 17 maart - 13.00 - 22.00 uur; zaterdag 18 en zondag 19 maart - 10.00 - 18.00 uur. Entree online: € 10. Entree aan de kassa: € 11,50 (tot 12 jaar gratis). Meer informatie: www.wonenenco.nl

Auteur

Marc Jansen