Weeelectric: proef met inzameling van kleine elektrische apparaten

GRONINGEN

Wethouder Joost van Keulen van Groningen heeft met het overhandigen van een elektrisch apparaat aan een pakketbezorger van PostNL het startsein gegeven voor 'Weeelectric'.

Dit is een proef met de inzameling van kleine elektrische apparaten. Inwoners van de Zeeheldenbuurt, Rivierenbuurt en Herewegbuurt in Groningen kunnen nu kleine elektrische apparaten meegeven aan de PostNL-pakketbezorger. De pakketbezorger zorgt ervoor dat het apparaat of onderdelen ervan opnieuw worden gebruikt. Het project is een initiatief van PostNL, Weee Nederland en Thuiswinkel.org in samenwerking met de gemeente Groningen en Virol. 'Weeelectric' is een van de projecten in de gemeentelijke afvalcampagne 'Haal alles uit je afval!'.

Hergebruik

De ingezamelde elektrische apparaten worden gesorteerd door mensen die moeilijk een baan vinden. Met de ervaring die ze opdoen in dit werk, vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. In Groningen gebeurt dit bij Virol. Meer informatie: www.weeelectric.nl

Auteur

Marc Jansen