Women’s March Groningen: voor gelijke rechten en tegen discriminatie

GRONINGEN

Wereldwijd worden zaterdag 11 maart marsen gehouden in het kader van Internationale Vrouwendag (8 maart). Ook in Groningen wordt op deze manier gestreden voor gelijke rechten en tegen discriminatie.

Deze mars gaat van start op het Waagplein achter, het stadhuis. Deelnemers verzamelen zich er om 12.00 uur. Vervolgens worden enkele toespraken gehouden en gedichten voorgedragen, waarna de optocht door de binnenstad van start gaat.

#ikstemtegenhaat

Voor het zover is, worden inwoners van Groningen opgeroepen 'te stemmen tegen haat en voor diversiteit, tegen verdeeldheid en voor inclusiviteit'. Deze boodschap wordt donderdag 9 maart verspreid via sociale media: met de hashtag #ikstemtegenhaat. “We vinden het belangrijk dat vrouwen en mannen hetzelfde verdienen voor hetzelfde werk”, stelt Cornelia Hefting van organisator Women’s March Groningen. “Ook willen we graag dat iedereen zich thuis en veilig voelt in Nederland, op straat, op de werkvloer en in het uitgaansleven. Het moet niet uitmaken wat bijvoorbeeld je geaardheid of afkomst is.” Meer informatie: www.bit.do/GRNG

Auteur

Marc Jansen