Glass Animals, Dubioza Kolektiv en Harlea naar Bevrijdingsfestival Groningen

GRONINGEN

Bevrijdingsfestival Groningen bevestigt de komst van Glass Animals, Dubioza Kolektiv en Harlea op 5 mei naar het Stadspark. Daarmee is het programma van het hoofdpodium compleet.

Eerder werden al Tom Odell, Chef’Special, Kraantje Pappie en Youngr aangekondigd. Main Stage wordt geopend door De Jeugd van Tegenwoordig, Ambassadeur van de Vrijheid 2017.

Glass Animals

Glass Animals brengt een mix van elektronische indie, psychedelische pop en alternatieve R&B. 2016 stond in het teken van uitverkochte tournees in Groot-Brittannië, Europa en de VS. In het najaar verscheen het album 'How To Be A Human Being; goed voor 2,6 miljoen Spotify-luisteraars per maand.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/8RkJhJcfOnc

Dubioza Kolektiv

Ontstaan in Bosnië en Herzegovina in een tijd waarin niets kon en niets mocht, zet Dubioza Kolektiv zich tegen deze achtergrond af met een enorme dosis positiviteit. Het nieuwe album 'Happy Machine' bevat een mix van traditionele balkan, ska, punk, reggae, electro en hiphop en samenwerkingen met La Pegatina en Manu Chao.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/jtgA0jvhp2A?list=PLA9ev5N4P-SOHmoLagdrordHoyakqsBRd

Harlea

Rockchick Harlea verscheen uit het niets met 'Miss Me', een single die flirt met het vroege werk van Arctic Monkeys. Het nummer belandde in de New Music Friday-playlist van Spotify en werd al bijna 500.000 keer beluisterd. Opvolger 'You Don’t Get It' wordt regelmatig gedraaid op Radio 2 en 3FM.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/KVzNNw5rFeI

Bevrijdingsfestival Groningen

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’. Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds.

Auteur

Marc Jansen