Informatiebijeenkomsten over 'meergeneratie wooncomplex' in centrum Groningen

GRONINGEN

De initiatiefgroep voor Het Groene Dorp heeft voor donderdag 16 maart en dinsdag 18 april informatiebijeenkomsten georganiseerd. Deze bijeenkomsten vinden plaats in het (voormalige) Badhuis in de Kleine Badstraat in Groningen.

Het Groene Dorp is een burgerinitiatief dat wil komen tot een 'meergeneratie wooncomplex' in het centrum van Groningen. In zo'n wooncomplex wonen alle generaties door elkaar - ook alleenstaande jongeren als studenten - en worden wederzijdse contacten gestimuleerd. Bijvoorbeeld door gemeenschappelijke voorzieningen voor bijvoorbeeld koken, eten, muziek, tv-kijken en tuinieren te realiseren bij de privé-wooneenheden. Het complex moet levensloopbestendig zijn, alsmede wielvriendelijk; voor buggy's en rollators maar ook voor zorg voor maaltijden, wasserij en medische zorg. De bijeenkomsten duren van 19.00 tot 21.00 uur. Meer informatie: www.hetgroenedorp.nl, info@hetgroenedorp.nl of 050 - 312 14 00.

Auteur

Marc Jansen