Lezing Thomas Verbogt in Bibliotheek Eelde

GRONINGEN

Schrijver Thomas Verbogt geeft donderdag 16 maart een lezing in Bibliotheek Eelde.

Thomas Verbogt debuteerde in 1981 met de verhalenbundel 'De Feestavond'. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken, waaronder 'Als de winter voorbij is', 'Eindelijk de zee' en 'Verdwenen tijd'. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd maar toch relatief onbekend auteurs, maar nu behoort hij al weer enkele jaren tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus de in augustus 2016 overleden NRC-journalist Pieter Steinz. Verbogt wordt vooral geprezen om zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich. Thomas Verbogt heeft een dagelijkse column in De Gelderlander, de krant van zijn geboortestreek. De lezing, die is georganiseerd door Stichting Culturele Raad van Eelde en Bibliotheek Eelde, begint om 20.00 uur. Entree: 7,50 euro (Bibliotheekleden en Vrienden van De Buitenplaats: € 5). Voorverkoop: Bibliotheek Eelde, info@bibliotheekeelde.nl of 088 - 0128215.

Auteur

Marc Jansen