Amber Gomaa naar De Spieghel in Groningen

GRONINGEN

Amber Gomaa geeft zaterdag 15 april een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Amber Gomaa begon op haar 20ste als achtergrondzangeres bij Alain Clark. Na drie jaar full time getoerd te hebben volgde ze de popopleiding van het Conservatorium in Amsterdam, waar ze zich toespitste op songwriting en productie. In die tijd begon ze ook in de band van Jett Rebel. Eerst als zangeres, en daarna ook als toetsenist. De samenwerking tussen de twee breidde zich verder uit toen ze besloten om samen haar eerste EP, getiteld ‘Sun Gazing’, te produceren.

3FM Serious Talent

In augustus kwam ‘I Want It’ uit, de eerste single van de EP ‘Sun Gazing’. Gomaa werd daarmee uitgeroepen als 3FM Serious Talent. Haar tweede single ‘Girlfriend’ gooide hoge ogen bij Radio2, waar DJ Gerard Ekdom de track tot één van zijn ‘5-sterrentracks’ benoemde.

Moonchild

Amber nam de productie van haar dit jaar verschenen debuutalbum 'Moonchild' geheel voor eigen rekening. Het resultaat is een 12 tracks tellend album waarop haar vele talenten duidelijk hoorbaar zijn. Het concert in De Spieghel begint om 21.00 uur. Kaarten (à 5 euro) zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Oosterpoort, bij Plato Groningen, en via de-oosterpoort.nl en Ticketmaster.nl. https://youtu.be/Gl_JW8du-Wo

Auteur

Marc Jansen