Groninginnedag: de grootste reünie van het jaar

GRONINGEN

'De nationale terugkomdag voor iedereen die iets heeft of heeft gehad met Groningen'. Zo omschrijft Stichting Groninginnedag het evenement Groninginnedag dat zaterdag 24 juni zijn eerste editie beleeft.

'In Brabant heb je carnaval, in Noord-Holland de kermis, maar wanneer spreek je met je vrienden en vriendinnen af herinneringen op te halen aan én weer samen te genieten van de mooie zaken uit de stad? Dat kan tijdens Groninginnedag.'

Netwerk uitnodigen

Groninginnedag daagt iedereen uit zijn of haar netwerk uit te nodigen om van de eerste Groninginnedag een historische dag te maken. De 3 Gezusters, Café Soestdijk en De Toeter mobiliseren op dit moment al hun (oud)-personeel om 24 juni terug te komen. Zij zijn daarmee een voorbeeld voor de vele reünies die op Groninginnedag plaats gaan vinden.

Jeneverfestival

Hooghoudt grijpt Groninginnedag aan om vrijdag 23 en zaterdag 24 juni een jeneverfestival te houden in de Der Aa-kerk in Groningen. De distilleerderij presenteert bijzondere jenevers en de daarbij behorende combinaties; van de ultieme kopstoot tot aan een perfecte combinatie met spijs. Het programma wordt gehost door onder meer bartender van het jaar 2015 Lennart Deddens. Op de vrijdagavond staat bovendien Chef’s Table geprogrammeerd. Vooraanstaande chefs worden hierin uitgedaagd met lokale Groningse producten, in combinatie met producten van Hooghoudt, een menu samen te stellen.

Internationaal bierfestival

Bax Bier houdt op Groninginnedag een internationaal bierfestival op de Ossenmarkt. Insteek is zoveel mogelijk internationale brouwers van naam naar Groningen te halen, aangevuld met onontdekte parels en de mooiste specials van Nederlandse brouwers. Dit gaat gepaard met foodtruck en livemuziek. Meer informatie: www.groninginnedag.nl

Auteur

Marc Jansen