Capella Groningen met Lutherse treurmuziek in Lutherse kerk

GRONINGEN

Capella Groningen geeft zaterdag 18 maart een concert in de Lutherse kerk in Groningen. Het door Merlijn Wackers geleide koor presenteert hierin Lutherse treurmuziek uit de Duitse barok.

Het programma heeft als titel 'Unser Leben ist ein Schatten' en bevat beroemde werken als 'Jesu, meine Freude' (BWV 227) van Johann Sebastian Bach en de Musikalische Exequien (SWV 279-281) van Heinrich Schütz. Ook wordt een drietal zelden uitgevoerde motetten van familieleden van J.S. Bach ten gehore gebracht: 'Halt was du hast' van Johann Michael Bach, 'Unser Leben ist ein Schatten' van Johann Bach, en 'Der Mensch, vom Weibe geboren' van Johann Christoph Bach.

Stellingen Maarten Luther

Capella Groningen draagt met het concert een steentje bij aan de herdenking van het feit dat het dit jaar 500 jaar geleden is dat Maarten Luther zijn beroemde stellingen aan de deur van de slotkapel in Wittenberg spijkerde en de Reformatie in gang zette.

Solistische medewerking

De sopranen Agnes van Laar en Christy Luth, alt Judit Subirana Muntada, tenor Joost van der Linden en de bassen João Luís Veloso Paixão en Jaap de Wilde verlenen solistische medewerking aan het programma. Wilma van der Wardt (cello) en Vincent van Laar (orgel) tekenen voor de muzikale begeleiding. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: www.capellagroningen.nl. Kaartreservering: reserveringen@capellagroningen.nl of 050-3095698.

Auteur

Marc Jansen