Publieksdag UMCG over leven met arm-amputaties

GRONINGEN

Het Centrum voor Revalidatie van het UMCG heeft voor zaterdag 18 maart de publieksdag 'Meer dan een prothese' georganiseerd.

Tijdens deze informatieve dag voor patiënten en hun familie komen uiteenlopende aspecten van het leven met een arm-amputatie aan de orde. Op het programma staan laagdrempelige - medische kennis is niet nodig - lezingen, gevolgd door workshops. De workshops worden gegeven door medewerkers van het UMCG. Fabrikanten van prothese-onderdelen geven demonstraties.

Cybathlon

In de Fonteinstraat wordt het volledige parcours van de Cybathlon opgebouwd. De Cybathlon is een soort Olympische Spelen voor bionische mensen. Deze Cybathlon werd afgelopen najaar voor het eerst gehouden in Zurich. Daarnaast is er muziek door muzikant Dorien Doorn; zij heeft zelf een handafwijking. Speciaal voor kinderen staat een workshop 'Gipsafdrukken maken' geprogrammeerd. Aanvang: 11.00 uur.

Auteur

Marc Jansen