'Silence' in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 18 en maandag 20 maart de Engels/ Japanse film ‘Silence’ van de Amerikaanse regisseur Martin Scorsese vertoond.

Deze film is gebaseerd op het boek 'Silence' van Shusaku Endo uit 1966. Het verhaal speelt in het zeventiende-eeuwse Japan. 2 jonge priesters (Andrew Garfield en Adam Driver) zijn op zoek naar hun vermiste mentor (Liam Neeson). Hun zoektocht is niet zonder gevaar, aangezien alle uitingen van de Westerse cultuur in het geïsoleerde land ten strengste verboden zijn. De aangrijpende, soms zenuwslopende reis die de 2 Jezuïeten maken, blijkt een ware beproeving voor hun uithoudingsvermogen én overtuigingen. Uiteindelijk gaat een van de priesters zich afvragen waarom God zwijgt terwijl de gelovigen lijden. De film begint (beide keren) om 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen