31 Europese kunstenaars in 'Immanence' bij Pictura

GRONINGEN

In Pictura in Groningen wordt zondag 19 maart om 16.00 uur de expositie 'Immanence' geopend.

Kunsthistoricus Uwe Goldenstein laat Nederland met deze expositie voor een eerste maal kennismaken met 'zijn' internationale kunstenaars en 6 Nederlandse Realisten. De expositie is tot stand gekomen als samenwerking tussen Goldensteins in Berlijn en Praag gevestigde galerie Selected Artists, Aart Kooijman en Fokko Rijkens van Stichting KC CONZEP.

Europees Realisme

De expositie toont werken van enkele gerenommeerde Europese kunstenaars- zoals Adam Magyar (Hongarije), Juan Béjar (Spanje) en Heiner Altmeppen (Duitsland) - die allen op een hedendaagse manier het Europese Realisme vormgeven. Deelnemende kunstenaars zijn:
 • Heiner Altmeppen (D)
 • Daniel Behrendt (D)
 • Juan Béjar (ESP)
 • Wouter Berns (NED)
 • Robert Bosisio (ITA)
 • Adam Bota (AUT)
 • Astrid Brandt (D)
 • Sergii Chaika (UKR)
 • Konstantin Déry (HUN)
 • Ger Eikendal (NED)
 • Gregor Gaida (POL)
 • Aris Kalaizis (D)
 • Karolin Kloppstech (D)
 • Maurizio L´Altrella (ITA)
 • Adam Magyar (HUN)
 • Nikolai Makarov (RUS)
 • Gábor A. Nagy (HUN)
 • Enda O´Donoghue (IRL)
 • Magna Postma (NED)
 • Rein Pol (NED)
 • Fokko Rijkens (NED)
 • André Schmucki (CHE)
 • Stepanek & Maslin (D)
 • Richard Stipl (CZE)
 • Attila Szücs (HUN)
 • Alexander Timofeev (RUS)
 • Miriam Vlaming (D)
 • Péta Vlieger (NED)
 • Horst Waigel (D)
 • Alexander Zakharov (RUS)
 • Josef Zlamal (CZE)
Gedurende de expositieperiode - die loopt tot en met 30 april- worden op enkele zondagen om 15.00 uur rondleidingen gegeven. De eerste data zijn 26 maart, 2 april en 23 april. Verdere data worden vermeld op de website www.pictura-groningen.nl. Voor donderdag 23 maart staat een wijnproefavond, voorafgegaan door een korte lezing over de tentoonstelling, geprogrammeerd.

Auteur

Marc Jansen