NNO met wereldberoemde violist Shlomo Mintz in De Oosterpoort

GRONINGEN

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) speelt vrijdag 17 maart in De Oosterpoort in Groningen samen met de wereldberoemde violist Shlomo Mintz.

De in Moskou geboren maar in Israël opgegroeide Shlomo Mintz staat hoog genoteerd in het rijtje van allerbeste violisten van de wereld. Als jochie van 11 soleerde hij al bij het Israel Philharmonic Orchestra. Op zijn zestiende debuteerde hij in Carnegie Hall in New York. Met een beurs van de American-Israel Cultural Foundation studeerde hij vervolgens bij Dorothy DeLay aan de Juilliard School of Music in New York. Sindsdien is hij een gevierd gast bij symfonieorkesten en dirigenten wereldwijd en trad hij op met musici als Sergiu Celibidache, Pablo Casals, Eugene Ormandy, Antal Dorati, Claudio Abbado, Lorin Maazel, Mistislav Rostropovich en Carlo Maria Giulini.

Programma

Het NNO en zijn wereldberoemde gast presenteren in De Oosterpoort het Vioolconcert van Mendelssohn en de Vierde symfonie van Tsjaikovski. Stefan Asbury dirigeert het orkest. Aanvang: 20.15 uur. Kaartverkoop: www.nno.nu.

Auteur

Marc Jansen