Wijkinformatiemarkt bij Mennoos Kookerij in Groningen

GRONINGEN

Bij Mennoos Kookerij in Groningen wordt donderdag 16 maart een wijkinformatiemarkt gehouden. Deze markt vindt plaats in het kader van de gemeentelijke campagne ‘Lang zult u wonen’.

De meerjarige campagne ‘ Lang zult u wonen campagne’ is erop gericht om ouderen zo lang mogelijk veilig en comfortabel in hun eigen huis te laten wonen. De aanpak is gebaseerd op positieve ervaringen in andere gemeenten.

Wijkinformatiemarkt

Onderdeel van de campagne is een reeks van elf wijkinformatiemarken. De wijkinformatiemarkt bij Mennoos Kookerij, de vijfde in deze reeks, is georganiseerd door WIJ Corpus den Hoorn. Adviseurs van Lang zult u wonen en het WIJ-team geven op de wijkinformatiemarkt informatie over hoe ouderen hun huis veiliger, comfortabeler en levensloopbestendig kunnen maken. Lokale bedrijven, zoals een installateur, een aannemer en leveranciers, demonstreren producten die ook uitgeprobeerd kunnen worden; van post-opvangbakje en inloopdouche tot alles wat er mogelijk op het gebied van huisautomatisering. Bovendien is er aandacht voor het wonen met (beginnende) dementie en worden workshops gegeven.

Gratis advies aan huis

Naast de wijkinformatiemarkten gaat de gemeente huiseigenaren ook met informatie en persoonlijk advies stimuleren hun woning zodanig aan te passen dat ze er lang kunnen blijven wonen. Voor gratis advies aan huis kan een afspraak met een adviseur worden gemaakt via langzultuwonen.nl/groningen. De wijkinformatiemarkt bij Mennoos Kookerij duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Auteur

Marc Jansen