Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni 'verliezen' 250 sleutels

GRONINGEN

Het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni verspreiden deze week 250 sleutels door de stad Groningen.

Tussen de kranten op de leestafel in het café, achter de kussens op de bank in de koffietent of in het keukenkastje van de flexwerkplek; overal kunnen Groningers de sleutels aantreffen.

Twee vrijkaarten

Wie een sleutel vindt, kan ermee naar ‘Machinefabriek RAW’, de nieuwe culturele hotspot in de Machinefabriek aan Bloemstaat 38, die vanaf 17 maart iedere vrijdag open is. Daar staat een kluis die alleen gekraakt kan worden met een van de verspreidde sleutels. Erin zit een prijs: twee vrijkaarten voor alle premières van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni in de komende vier jaar.

Machinefabriek RAW

Met het verspreiden van de sleutels gooien het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni symbolisch de deuren van Machinefabriek RAW open voor het publiek. Iedereen kan hier aan het eind van de week naar toe om lekker te eten, goede (of slechte) gesprekken te voeren en zich te laten verrassen door een voorstelling, expositie, lezing of optreden. Iedere vrijdagavond is er een ander programma, dat wordt ingevuld door het Noord Nederlands Toneel/ Club Guy & Roni, en/ of andere culturele organisaties van binnen of buiten de stad. Guy Weizman: “We tonen het publiek onaffe producties, in een open huis, en iedereen is welkom. Dat kan een vroege try-out zijn, maar ook een eerste lezing van een stuk.”

Opening

Tijdens de opening op vrijdag 17 maart (17.00 uur)kan het publiek met Guy Weizman en Julie Van den Berghe in gesprek op ‘De Biechtstoelen’, en vanaf 19.30 uur kijken naar de try-out van ‘Mechanical Ecstasy’ van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag, een experimenteel concept waarbij voorstelling en feest dwars door elkaar heen lopen. Toegang is gratis (na afloop pay what you like). Verder kunnen de bezoekers aanschuiven in het nieuwe restaurant (gerund door de cateraars van KookPit), presenteert NNTWEE vers materiaal en staan er nog enkele verrassingen op het programma.

Auteur

Marc Jansen