Earth Hour: lichten doven in Groningen

GRONINGEN

De gemeente Groningen dooft zaterdag 25 maart tussen 20.30 en 21.30 uur de lichten van de Martinitoren, het provinciehuis, de Der Aa-kerk, de stadsmarkeringen en de verlichte bruggen. Zij doet dit in het kader van de klimaatactie Earth Hour van het Wereldnatuurfonds (WWF).

Het WNF heeft in Groningen meer - naast het doven van de lichten door de gemeente - activiteiten georganiseerd. Zo kunnen jeugdige bezoekers van IKEA tussen 10.00 en 17.00 uur op de foto met een pandabeer, meedoen aan een speurtocht of zich laten schminken als een dier. Volwassenen kunnen zich laten informeren over zonnepanelen.

Dineren in het donker

Verder heeft het WNF zeven Groninger restaurants bereid gevonden voor een zintuigen prikkelende ervaring te zorgen: dineren in het donker. In sommige restaurants zal het pikdonker zijn, anderen zijn romantisch verlicht met kaarsjes. Dineren in het donker kan bij Blabla, Café Kult, De Uurwerker, De Sleutel, Voila, Eetwaar en De Groene Weyde.

Filmpjes posten

Verder daagt het WNF iedereen uit thuis het licht te doven en foto's of fimpjes te delen via #earthhour. Meer informatie: www.wnf.nl

Auteur

Marc Jansen