Concerten Mrs Johnson in doopsgezinde kerk in Groningen

GRONINGEN

Vrouwenkoor Mrs Johnson geeft zowel zaterdag 25 als zondag 26 maart een concert in Groningen. De concerten zijn getiteld: 'De passie van Mrs Johnson'.

Met als uitgangspunt zijn eigen passie voor zang en muziek presenteert het door Mirna Westra een programma met een mix van romantische, modern klassieke en lichte muziek, chansons en volksliederen.

Passie

De klassieke werken, waaronder de 'Messe Basse' van Gabriel Fauré, bezingen de passie voor God en Maria. In de volksliederen staan de passie voor het land, de geliefde, de drank maar ook het verdriet en het verlangen naar wat verloren is gegaan, centraal. De liefde is te beluisteren in diverse chansons, 'Nigra Sum' van Pablo Casals en 'Tota pulchra es' van Maurice Duruflé. Passie weeft de rode draad door al deze werken.

Begeleiding

Het koor wordt begeleid door pianiste Hanne van den Broek en organist Eeuwe Zijlstra. Het concert op zaterdag 25 maart begint om 20.15 uur, het concert op zondag 26 maart om 16.00 uur. Entree: 12,50 euro. Kaartverkoop/ meer informatie: www.mrsjohnson.nl.

Auteur

Marc Jansen