Stadjersnight Noordelijk Scheepvaartmuseum: gratis toegang tot 'Land van Belofte'

GRONINGEN

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum heeft voor donderdag 30 maart een Stadjersnight georganiseerd. Stadjers hebben tussen 19.30 en 21.30 uur gratis toegang tot het museum, en daarmee de expositie 'Land van Belofte - Prostitutie in het A-kwartier'.

De Stadjersnight is één van de laatste kansen om de tentoonstelling 'Land van Belofte - Prostitutie in het A-kwartier' te bekijken; de expositie loopt tot 2 april. De kunstenaars Maria Koijck en Ron Glasbeek vertellen tijdens de Stadjersnight over de door hen ingerichte peeskamers en tippelzone.

Prostitutie in het A-kwartier

Fleur Woudstra, bewoonster van het A-kwartier, spreekt over haar ervaringen met de buurt voordat de gemeente Groningen de prostitutie in het A-kwartier op 1 januari 2016 verbood. Dagblad van het Noorden-journalist Maaike Borst maakte een reportage over de laatste maanden van de rosse buurt en vertelt over haar bevindingen. Tussendoor spelen De Suikerspinnen ondeugende en uitdagende liedjes.

Land van Belofte

'Land van Belofte – Prostitutie' in het A-kwartier toont niet alleen het romantische beeld van prostitutie maar ook de harde werkelijkheid van het oudste beroep ter wereld. De eerste honderd bezoekers van de Stadjersnight krijgen na afloop een 'schiere kadopuut’. 

Auteur

Marc Jansen