Documentaire 'America Recycled' in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt maandag 27 maart de documentaire 'America Recycled' van de Amerikaanse filmmakers Noah en Timothy Hussin vertoond.

De broers Noah en Timothy Hussin rijden twee jaar lang met gerecyclede fietsen door het Amerikaanse Zuiden met als eindbestemming de Grote Oceaan bij Californië. Ze zijn op zoek naar bescheiden lokale ondernemingen en eigengereide gemeenschappen die niet door de globalisering zijn opgeslokt. Tijdens hun reis worden ze veelal hartelijk ontvangen in gemeenschappen waarbij kleurrijke bewoners hun op weg helpen richting de westkust. Door de ontmoetingen en gesprekken onderweg leren ze anders te kijken naar de illustere American Dream. De film begint om 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen