Hanze Jeugdlezing Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer in Groningen

GRONINGEN

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer geeft woensdag 29 maart een Hanze Jeugdlezing in de Van DoorenVeste in Groningen. De lezing is getiteld: 'Als je het ons vraagt'.

De Kinderombudsvrouw geeft tijdens de Hanze Jeugdlezing inzicht in de kinderrechtensituatie in Nederland en laat zien hoe kinderen hier zelf over denken. Wat moet er volgens kinderen in Nederland verbeteren en wat moeten en kunnen professionals uit het jeugdwerk hiermee?

Margrite Kalverboer

Margrite Kalverboer is Kinderombudsvrouw. In die hoedanigheid komt zij op voor de rechten van kinderen in Nederland. Daarnaast is zij hoogleraar Kind, (ortho)pedagogiek en kinder- en vreemdelingenrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze studeerde rechten en orthopedagogiek aan de RUG. Daarnaast ging ze naar Academie Minerva in Groningen. In 1996 promoveerde ze op een onderzoek naar de wijze van rapporteren over opvoedings- en verzorgingsproblematiek bij de Raad voor de Kinderbescherming Directie Noord. Margrite Kalverboer was als gedragswetenschapper en hoofd Zorg werkzaam in de justitiële jeugdinrichting Het Poortje te Groningen. De Hanze Jeugdlezing, die is georganiseerd door Studium Generale Groningen in samenwerking met het Lectoraat Integraal Jeugdbeleid van de Hanzehogeschool Groningen, begint om 15.30 uur.

Auteur

Marc Jansen