The Floor is Yours: kennismaken met breakdance bij Simplon in Groningen

GRONINGEN

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen bij Simplon in Groningen kennismaken met breakdance en alle onderdelen van the urban dance scene. Dit in het kader van 'The Floor is Yours', een dansactie van het Jeugdcultuurfonds en Mad Skills.

'The Floor is Yours' gaat in vijf steden van start. In Groningen start woensdag 5 april, in samenwerking met Urban House Groningen, een serie van tien lessen met danscoach Lucas Winkel.

Dancebattles

Een ander onderdeel van 'The Floor is Yours' zijn vijf dancebattles van de Nederlandse Breakdance League in Utrecht, Rotterdam, Weert en Groningen (14 mei). Hier maken de deelnemers kennis met het wedstrijdelement van breakdance. Deelname mag, niets is verplicht.

EMOVES

Het project eindigt op EMOVES, het Urban Culture festival in Eindhoven op 18 juni. De kinderen maken dan kennis met alle onderdelen van urban culture en kunnen dé internationale breakdance wedstrijd, de World Bboy Classic Final, bijwonen.

Jeugdcultuurfonds

De kosten voor de hele serie danslessen, die woensdag 29 maart voorafgegaan wordt door een proefles, bedraagt 25 euro. Als ouders de lessen niet kunnen betalen, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdcultuurfonds. Inschrijven: jeugdcultuurfonds.nl/thefloorisyours.

Auteur

Marc Jansen