Concert Keiko Shichijo en Cecilia Bernardini in Lutherse kerk

GRONINGEN

Het duo Keiko Shichijo en Cecilia Bernardini geeft zondag 26 maart een concert in de Lutherse kerk in Groningen.

Keiko Shichijo (fortepiano) en Cecilia Bernardini (viool) nemen het publiek mee in de wereld van de volledig ontwikkelde sonate voor viool en fortepiano in meesterwerken van Schubert en Beethoven. Hoewel de sonates slechts kort na elkaar geschreven zijn, verschillen ze enorm van karakter. Beethovens sonate is contemplatief en allesomvattend, de sonates van Schubert zijn licht en zorgeloos. Ze worden met elkaar verbonden door het romantisch dromerige van Schuberts impromptu voor solo piano. Keiko Shichijo en Cecilia Bernardini spelen in Groningen op originele muziekinstrumenten uit de achttiende en negentiende eeuw. Het concert, dat is georganiseerd door Musica Antiqua Nova, begint om 15.00 uur. Entree: 23 euro (tot 30 jaar, Stadjerspas: 11,50 euro).

Auteur

Marc Jansen