Daan Rovers in 'Nieuw Licht' in Der Aa-kerk in Groningen

GRONINGEN

In de Der Aa-kerk in Groningen is donderdag 30 maart de vijfde aflevering in de debatserie ‘Nieuw Licht’. Ditmaal werpt Daan Rovers een nieuw licht op een bekende, klassieke filosofische tekst.

Daan Rovers presenteert haar pamflet ‘Mensen maken - Nieuw licht op opvoeden’. Zij werpt daarmee een nieuw licht op Emile, ou de l’éducation uit 1762 van Jean Jacques Rousseau. Vervolgens gaat zij, onder leiding van de filosofen/ schrijvers Coen Simon en Frank Meester, in gesprek met Wilna Meijer, universitair hoofddocent algemene pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Daan Roovers

Daan Roovers is voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine, debatvoorzitter in De Rode Hoed, programmamaker bij omroep Human en trainer bij de Denkacademie. Samen met René Gude schreef zij 'Kleine geschiedenis van de filosofie'. Ze doceert aan de School of Life en aan de Universiteit van Amsterdam.

Wilna Meijer

Wilna Meijer houdt in haar onderzoek actuele ontwikkelingen en trends in het onderwijs kritisch tegen het licht van klassieke pedagogische inzichten. Ze is auteur van onder meer 'Onderwijs. Weer weten waarom' en 'Cultuurpedagogiek, onderwijspolitiek en de staat van het onderwijs'. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter en bij Boekhandel Van der Velde in Groningen.

Auteur

Marc Jansen