Thomas Rosenboom in Culturele Zondag in Leegkerk

LEEGKERK

Auteur Thomas Rosenboom maakt zondag 26 maart zijn opwachting in de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk. Rosenboom wordt geïnterviewd door dichter, prozaïst, jeugdboekenschrijver en criticus Remco Ekkers.

Thomas Rosenboom debuteerde in 1983 met de verhalenbundel 'De mensen thuis'. Al snel volgde de psychologische thriller 'Vriend van verdienste', die direct na verschijnen in het Duits werd vertaald.

Libris Literatuur Prijs

Zijn grote doorbraak kwam met 'Gewassen vlees', een roman waaraan hij meer dan zeven jaar werkte. Hij werd ervoor beloond met de Libris Literatuur Prijs. Vijf jaar later publiceerde Rosenboom 'Publieke werken'. En ook hiermee won hij de Libris Literatuur Prijs. Een unicum, want tot op de dag van vandaag heeft geen enkele andere schrijver die prijs tweemaal ontvangen.

Oeuvre

In 2003 verscheen zijn roman 'De nieuwe man', die genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs en de NS Publieksprijs. Na het Boekenweekgeschenk 'Spitzen', het pamflet 'Denkend aan Holland', de verhalenbundel 'Hoog aan de wind' en de roman 'Zoete mond', verscheen in 2012 'De rode loper'. De romans van Rosenboom zijn vertaald in het Duits, Frans, Deens, Spaans en Hongaars. De bestseller 'Publieke Werken' werd in 2015 verfilmd en het verhaal van 'De Nieuwe Man' werd gebruikt als basis voor een muziektheatervoorstelling. De Culturele Zondag met Thomas Rosenboom begint om 15.30 uur. Kaarten (à € 7,50) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter en bij Boekhandel Van der Velde.

Auteur

Marc Jansen