6kmperuur10mdiep presenteert kunstenaarsboeken in GRID

GRONINGEN

Leden van kunstenaarscollectief 6kmperuur10mdiep presenteren in de Boekenweek (25 maart tot en met 2 april) enkele nieuwe kunstenaarsboek. De boekpresentaties vinden zaterdag 25 maart, donderdag 30 maart en zaterdag 1 april plaats in GRID Grafisch Museum Groningen. De boeken zijn daar in de Boekenweek ook buiten deze presentaties te bezichtigen.

De boekententoonstelling is voor 6kmperuur10mdiep de afsluiting van een intensief jaarprogramma van lezingen, workshops, tekstbesprekingen en excursies, waarin het fenomeen kunstenaarsboek onder de loep is genomen. Uiteindelijk doel was het maken van nieuwe kunstenaarsboeken.

Boekpresentaties

De resultaten worden in drie boekpresentaties aan het publiek gepresenteerd. Elk van deze boekpresentaties bestaat uit een doorlopend programma waarin enkele kunstenaars hun nieuwe boek op toepasselijke wijze voorstellen aan het publiek. Dit doen ze bijvoorbeeld door middel van voordracht van een verhaal of van een gedicht, of door het aanbieden van een toepasselijke workshop of andere publieksactiviteit. Programma boekpresentaties:
  • zaterdag 25 maart 15.00 - 17.00 uur: Ineke van Dongen, Lia Brouwer, Wim Peters, Ingeborg Entrop, Els Schuch;
  • donderdag 30 maart 19.30 - 21.30 uur: Wilma Drooger, Marjo van den Bekerom, Mare Sliedrecht, Maya Vermeulen, Sylvie Arrabito;
  • zaterdag 1 april 15.00 - 17.00 uur: Esther IJssels, Margriet Reinalda, Evelyn van Oosterhout, Xandrien Thiel.

6kmperuur10mdiep

Het collectief 6kmperuur10mdiep verenigt een groep kunstenaars uit Friesland, Groningen en Drenthe die diverse kunstdisciplines vertegenwoordigen, zoals schilderen, tekenen, fotografie, beeldhouwen, film-, installatie- en geluidskunst. De leden hebben als doel elkaar te inspireren op beeldend, inhoudelijk en ondernemend vlak.

Auteur

Marc Jansen