Groningen Urban Trail: nog honderd startnummers

GRONINGEN

Met nog maar honderd startnummers in de verkoop is de tweede Groningen Urban Trail nu al een succes. Het hardloopevenement met een tien kilometer lang parcours door de Groninger binnenstad vindt zondagochtend 2 april plaats.

Het parcours van de Groningen Urban Trail voert dwars door 21 markante en historische Groningse gebouwen. Zo lopen de deelnemers over de bodem van het (niet met water gevulde) openluchtzwembad De Papiermolen, en lopen ze door het Platformtheater, Club Kokomo en Pathé. Tegen het einde van de trail naderen de lopers het stadhuis, waar ze getuige zijn van een bruiloft in de trouwzaal. Diverse muziekpunten en acts zorgen voor sfeer onderweg en ook is het mogelijk om selfies te maken bij de zogenoemde ingerichte selfiepoints.

Inschrijven

Inschrijven voor de Groningen Urban Trail is nog mogelijk via www.groningenurbantrail.nl. Zowel de start als de finish is op de Ossenmarkt. Deelnemers gaan tussen 09.30 en 11.10 uur in zes waves van start met telkens een pauze om op deze manier in alle comfort door de straatjes, op trappen en door de gebouwen te kunnen lopen.

Auteur

Marc Jansen