'Meat & Eat' Natuur en Milieufederaties bij EdanZ

GRONINGEN

De Natuur en Milieufederaties Groningen en Drenthe houden donderdag 23 maart in ontmoetingscentrum EdanZ in Groningen een 'Meat & Eat'.

Deelnemers worden getrakteerd op een 'No Waste Diner'. Verder staan workshops over het tegengaan van voedselverspilling en een voedselquiz geprogrammeerd, en vertellen enkele sprekers over het op innovatieve wijze gebruiken van overgebleven voedsel. Zo zet Dave Bakker zich voor het tweede leven van kaas, brengen inwoners van Assen varkens groot met oud brood en groente- en fruitafval, en vertelt de kok van het No Waste Diner over het koken met kliekjes.

No Waste Diner

Het No Waste Diner, het diner dat tijdens de Meet & Eat wordt geserveerd, wordt bereid met eten dat anders in de afvalbak was beland. Daags voor het diner fietsen medewerkers van de Natuur en Milieufederatie met een bakfiets door de stad om zoveel mogelijk in te zamelen. Wat er op het menu staat is dus nog een verrassing. De kok van het Free Café heeft de leiding. De 'Meat & Eat' duurt van 16.30 tot 20.30 uur. Deelname is gratis, maar aanmelding is verplicht: www.nmfgroningen.nl/meet&eat.

Auteur

Marc Jansen