Orgelconcert Erwin Wiersinga in Martinikerk

GRONINGEN

Erwin Wiersinga geeft zaterdag 25 maart een orgelconcert in de Martikerk in Groningen. Thema is: 'Passion'. 

Behalve orgelmuziek gebaseerd op bekende koraalmelodieën van Bach speelt Wiersinga grootse preludia en fuga’s.

Bach in de Martinikerk

Het concert is onderdeel van de serie ‘Bach in de Martinikerk’, waarbij de titulair organisten Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga alle orgelmuziek van Bach uitvoeren op het grote Schnitgerorgel in de Martinikerk. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 10 euro.

Recital op carillon

Voorafgaand aan het Bachconcert is er een recital op het carillon van de Martinitoren door stadsbeiaardier Auke de Boer. Hij zal delen uit de Matthäu- en de Johannes Passion ten gehore brengen, waaronder een aantal aria’s.

Auteur

Marc Jansen