'Voorbeeld Allochtoon' in VRIJDAGtheater

GRONINGEN

George Arakel staat zaterdag 25 maart met zijn theatershow 'Voorbeeld Allochtoon' in het VRIJDAGtheater in Groningen.

George Arakel kwam in 1997 met zijn moeder en zus als asielzoeker naar Nederland. Toen zij in 2000 een verblijfsvergunning kregen en verhuisden naar Stadskanaal, kreeg hij met racisme en groepen neonazi's te maken. George raakte verbitterd, ging de straat op en werd de typische allochtone straatjongen: crimineel, perspectiefloos en wantrouwig.

Het roer om

In 2011 gooide hij het roer om. Hij besloot zijn verbitterdheid, ervaringen met racisme, zijn verleden op straat en de huidige spanningen in de samenleving te gebruiken om niet alleen zichzelf, maar vooral Nederland vooruit te helpen. Zijn droom 'Voorbeeld Allochtoon' was geboren: een platform dat allochtone jongeren de gelegenheid wil bieden hun verhalen van tegenslag én nadrukkelijk ook veerkracht en ambitie met een breed publiek te delen.

Theatershow

De theatershow 'Voorbeeld Allochtoon' is een voorstelling over vooroordelen, discriminatie, het najagen van ambities en vooral doorzettingsvermogen. Op het podium staan allochtonen, mensen van vlees en bloed, die hun persoonlijke verhaal vertellen. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten (à € 10) zijn verkrijgbaar via www.bijvrijdag.nl.

Auteur

Marc Jansen