Lezing Nobelprijswinnaar Ben Feringa in De Oosterpoort uitverkocht

GRONINGEN

Nobelprijswinnaar Ben Feringa uit Eelde staat maandag 3 april centraal in een avondvullend programma rond zijn werk en persoon in De Oosterpoort in Groningen.

Feringa houdt zijn Nobellezing ‘Op avontuur in de nanowereld’ en wordt geïnterviewd door Coen Verbraak. Het publiek kan live en via Twitter vragen stellen aan de Nobelprijswinnaar. Verder is er muziek van de Groninger band Swinder, spreekt Esmé van de Boom een lofdicht uit en wordt het boek 'Nobel op de kaart' ten doop gehouden.

Uitverkocht

Voor dit programma zijn echter geen kaarten meer beschikbaar. Ben Feringa is dermate populair in Groningen dat de 1150 stoelen binnen een week uitverkocht waren. De Nobellezing is georganiseerd door Studium Generale Groningen in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen.

Auteur

Marc Jansen