Lezing Tjalling Visser in Remonstrantse kerk over stedenbouw

GRONINGEN

Stedenbouwkundige Tjalling Visser geeft woensdag 29 maart in de Remonstrantse kerk in Groningen een lezing over stedenbouw.  Het betreft het eerste van twee delen: 'Van Babylon tot Parijs'. 

Visser bespreekt in zijn lezing enkele spraakmakende stedenbouwkundige ontwerpen. Zoals Sforzinda, de ideale stad ontworpen door de Italiaanse architect en beeldhouwer Filarete (1400-1469). Deze stad, die nooit daadwerkelijk is gebouwd, is vernoemd naar de familie Sforza, Filarete's opdrachtgever.

Hoge dosis originaliteit

De stedenbouwkundige ontwerpen die Visser behandelt, bezitten een hoge dosis originaliteit, hebben een eigen karakter, en zijn vooral ook inspirerend geweest voor de ontwikkeling van de stad.

 Deel II

Deel II van de lezing over stedenbouw - 'Van Parijs tot Utrecht' - volgt in het najaar. De lezing, die is georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht, duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Entree: 12,50 euro. Aanmelding: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl

Auteur

Marc Jansen