Inschrijving lustrumeditie Bauke Mollema Tocht geopend

GRONINGEN

De inschrijving voor de Bauke Mollema Tocht, die dit jaar op zondag 6 augustus plaatsvindt, is geopend. Voor deze lustrumeditie van de toertocht door het trainingsgebied van wielerprof Bauke Mollema is een nieuwe start- en finishlocatie gevonden: de Grote Markt in Groningen. Voorheen startte de tocht bij Sportcentrum Kardinge.

De Bauke Mollema Tocht is een uitdagende trainingskoers met routes over 65, 110 en 165 kilometer. Deze routes voeren onder andere door Noord-Groningen, een deel van Friesland, natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer en pittoreske wierdedorpen als Ezinge. Onderweg kunnen de benen getest worden bij twee tussensprints. Bij de Mollema Bult - een klim bij de Nieuwklapperbrug over het Aduardediep - en de kasseienstrook in Zuidwolde liggen tijdmatten klaar.

Bauke Mollema

Bauke Mollema is het seizoen 2017 goed begonnen. In het nieuwe tenue van Trek-Segafredo won hij in Argentinië de Ronde van San Juan. De focus ligt echter bij een topklassering in de Giro d’Italia. Verder zal de Groninger ook in onder meer de Tour de France in actie komen. Uitgeraasd in Frankrijk, kijkt Bauke Mollema met veel plezier uit naar zijn eigen tocht. “Mijn tocht was afgelopen jaren één van de hoogtepunten van mijn jaar. De gezelligheid, de uitdaging, het samen fietsen en de waardering van de deelnemers maken het voor mij een heel speciale dag. Samen fietsen met zoveel fietsliefhebbers, ik kijk er nu al naar uit!”, stelt Mollema.

Inschrijven

Voorinschrijven voor de Bauke Mollema Tocht, georganiseerd door Le Champion, is mogelijk tot en met 24 juli op www.baukemollematocht.nl of tot de deelnemerslimiet is bereikt. Bij inschrijving ontvangen deelnemers een aandenken, persoonlijke video en foto, professionele voeding, fietsreparatieservice en medische zorg. Bij de inschrijving kan een vrijwillige donatie gedaan worden aan Fiets voor een Huis. Dit is het officiële goede doel van het evenement waar Bauke Mollema ambassadeur van is.

Auteur

Marc Jansen