New Cool Collective naar De Oosterpoort in Groningen

GRONINGEN

New Cool Collective staat vrijdag 29 december 2017 met 'Electric Monkey Sessions II' in De Oosterpoort in Groningen.

'Electric Monkey Sessions II' is het in het najaar te verschijnen achttiende album van de achtkoppige jazzformatie New Cool Collective. Het is de opvolger van het alom geprezen album 'Electric Monkey Sessions', vernoemd naar de opnamestudio in Amsterdam-Noord. Voor dit album uit 2014 liet de band zich inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, psychedelische cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazzhelden. In 2016 verscheen het album 'The Things You Love' . Hierop brengt de band soul, jazz en pop samen met de vocale retro pop-jazz van Matt Bianco (Mark Reilly). Aanvang: 20.30 uur. Kaarten (à 16 euro) zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Oosterpoort, bij Plato Groningen en via de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen